OMV investește într-un startup în domeniul energiei geotermale, vizează proiecte și în România

OMV a anunțat achiziționarea unei participații de 6,5% la compania privată canadiană Eavor Technologies Inc. pentru suma de 34 milioane euro, potrivit unui comunicat al companiei austriece.

“Eavor este liderul mondial în dezvoltarea de soluții de energie geotermală în circuit închis. În plus, OMV și Eavor au încheiat un acord comercial pentru a continua implementarea la scară largă a tehnologiei Eavor-Loopîn Europa și în afara acesteia. Acordul comercial stabilește OMV ca partener cheie cu condiții preferențiale de acordare a licențelor, acces la servicii și sprijin pentru dezvoltare. OMV se va concentra inițial pe implementarea Eavor-Loop în Austria, România și Germania”, arată comunicatul.

“Tehnologia Eavor se bazează pe un sistem în buclă închisă, instalat în roci subterane de mare adâncime. Astfel, un fluid de lucru circulă între suprafață și roca de mare adâncume într-o buclă închisă și, prin urmare, se încălzește. Tehnologia reduce semnificativ riscul geologic și, prin urmare, riscul operațional, în comparație cu sistemele hidrotermale obișnuite cu o producție energetică similară. Deoarece Eavor Loop este cu adevărat scalabilă și aplicabilă în diferite tipuri de structuri geologice, aceasta va permite OMV să ofere soluții de încălzire pentru rețelele de încălzire urbană în afara zonelor hidrotermale obișnuite și, prin urmare, va completa portofoliul său existent de proiecte hidrotermale”, mai arată comunicatul.

„Suntem încântați de parteneriatul cu Eavor și așteptăm cu nerăbdare să aplicăm această tehnologie de energie geotermală de ultimă generație pentru a ne atinge obiectivele noastre în materie de energie verde”, a spus Berislav Gaso, vicepreședinte executiv al OMV pentru energie

John Redfern, președinte, CEO și co-fondator la Eavor, a declarat: „Lucrăm cu OMV de peste un an la acest parteneriat și continuăm să fim impresionați de expertiza lor tehnică și de dedicarea lor față de tranziția energetică”

Eavor este un startup fondat în 2017, are sediul la Calgary, Canada și subsidiare în SUA, Olanda, Germania și Japonia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *