OMV investește în producţia de hidrogen verde pe platforma rafinăriei Schwechat, de lângă Viena

OMV şi Kommunalkredit Austria AG au anunţat o investiţie comună în construcţia celei mai mari capacităţi de producere a hidrogenului pe bază de electroliză din Austria, la rafinăria OMV Schwechat, se arată într-un comunicat al grupului energetic austriac preluat de Agerpres.

Investiţia totală va fi de aproximativ 25 de milioane de euro, OMV şi Kommunalkredit suportând jumătate din costuri fiecare. Finalizarea obiectivului este aşteptată în semestrul doi din 2023.

Centrala va produce până la 1.500 de tone metrice de hidrogen verde pe an. Acesta va fi folosit pentru a hidrogena combustibili fosili şi bio-combustibili, înlocuind hidrogenul gri în rafinărie.

„Prin construirea celei mai mari capacităţi de producere a hidrogenului pe bază de electroliză din Austria, la rafinăria OMV Schwechat aducem o altă contribuţie la reducerea dioxidului de carbon şi îndeplinirea obiectivelor climatice, hidrogenul fiind o tehnologie cheie. Am optat deliberat pentru producţia de hidrogen verde la scară industrială deoarece îi vedem potenţialul – reducerea emisiilor de dioxid de carbon în operaţiunile industriale”, a afirmat Thomas Gangl, directorul operaţiunilor downstream ale OMV.

La rândul său, Bernd Fislage, directorul general al Kommunalkredit Austria AG, a apreciat că „acest proiect este o piatră de hotar a politicii industriale a Austriei conform Pactului verde european”.

„Ne luăm în serios responsabilitatea faţă de societate, pentru a contribui la măsurile care ajută la prevenirea schimbărilor climatice”, a adăugat el.

OMV Petrom, controlată de grupul austriac OMV AG, este cea mai mare companie energetică din sud-estul Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *