OMV investeşte 40 de milioane de euro în extinderea şi modernizarea rafinăriei Burghausen din Germania

OMV va investi 40 de milioane de euro pentru extinderea şi modernizarea instalaţiei de cracare şi sectorului petrochimic de la rafinăria sa Burghausen din Germania, a anunţat miercuri grupul energetic austriac, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Măsurile sunt menite să majoreze capacitatea de producţie de etilenă şi propilenă. În urma planificatei redresări a rafinăriei, modernizarea diviziilor ar urma să fie lansată în trimestrul trei din 2020, deşi lucrările iniţiale de bază sunt în desfăşurare, a informat OMV.

Extinderea instalaţiei de cracare va facilita o creştere anuală a producţiei de etilenă şi propilenă de aproximativ 50.000 de tone metrice, pentru a face faţă majorării cererii de produse petrochimice în „Triunghiul chimic din Bavaria” şi pe pieţele internaţionale, precizează grupul energetic austriac.

Etilena şi propilena sunt materii prime importante pentru o serie de produse industriale, cum ar fi componentele auto şi cele pentru sectorul energiei regenerabile, detergenţii şi medicamentele.

Luna trecută, OMV a vândut un lanţ de 285 de benzinării din sudul Germaniei pentru suma de 485 de milioane de euro, către grupul britanic EG.

Grupul austriac a precizat că rămâne angajat faţă de restul operaţiunilor sale din Germania, care sunt concentrate pe operaţiunile de petrochimie de la rafinăria din Burghausen.

OMV deţine 51% din acţiunile OMV Petrom, cea mai mare companie de petrol şi gaze din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *