OMV a vândut centrala electrică de 890 MW din Turcia unei firme locale

Grupul austriac OMV a anunţat că a vândut centrala pe gaze în ciclu combinat din Samsun (Turcia) către compania Zpisan Elektrik Üretim, o subsidiară a Bilgin Enerji, firmă cu sediul în Ankara. OMV a mai rămas pe piaţa din Turcia doar cu furnizarea şi tradingul de energie.

OMV a vândut OMV Samsun Elektrik Üretim Sanayi, subsidiara din Turcia care opera centrala pe gaze în ciclu combinat de 890 MW din provincia Samsun, pentru o sumă confidenţială. Este a doua mare tranzacţie prin care grupul austriac vinde active din Turcia, după vânzarea lanţului de benzinării Petrol Ofisi, în primăvara anului trecut.

Centrala din Samsun a devenit operaţională în anul 2013. OMV a investit aproximativ 600 milioane de euro în această centrală.

Manfred Leitner, OMV Executive Board Member pentru Downstream, a spus că vânzarea centralei se înscrie în strategia grupului austriac de a optimiza portofoliul de active, renunţând la activităţile din domeniul generării de energie electrică ce nu sunt integrate. Pe de altă parte, oficialii Bilgin Enerji au spus că, prin achiziţia celei mai eficiente şi flexibile centrale electrice din Turcia, vor ajunge la o capacitate de 1.760 MW şi vor putea echilibra portofoliul pe care îl au în regenerabile.

 

În România, OMV Petrom deţine şi operează centrala pe gaze în ciclu combinat de la Brazi, cu o capacitate de 860 MW, pusă în funcţiune în 2012 după investiţii de 500 de milioane de euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *