Oltchim repornește petrochimia de la Arpechim Pitești

Prima instalaţie de pe Platforma Petrochimică Arpechim Piteşti va porni la sfârşitul lunii mai 2011, potrivit unui comunicat al Oltchim Râmnicu Vâlcea. Momentul coincide cu împlinirea a 45 de ani de existenţă a combinatului chimic de la Râmnicu Vâlcea.

“Din 19 mai 2011 s-au pus în funcţiune rampele de descărcare ale materiilor prime şi sistemul de faclă din cadrul Complexului Petrochimic Piteşti. Aceste rampe, împreună cu depozitele aferente vor deservi noua instalaţie de separare Propan Propilenă. Instalaţia va produce anual 56.000 tone de materii prime-propilenă şi propan” se arată în comunicatul Oltchim.
În prezent, instalaţia de Propan – Propilenă se află în probe tehnologice, punerea ei în funcţiune urmând să aibă loc până la sfârşitul lunii mai.

”Prin punerea în funcţiune a acestei instalaţii vom reuşi să securizăm o parte din alimentarea cu materii prime a combinatului Oltchim şi anume aprovizionarea cu propilenă pentru propenoxid şi oxo-alcooli, precum şi aprovizionarea cu propan care va fi folosit ca materie primă pentru instalaţia de piroliză”, a declarat directorul general al Oltchim, Constantin Roibu.

Petrochimia de la Arpechim a fost cumpărată de la fostul proprietar, OMV Petrom, în urmă cu un an, pentru 13 milioane de euro.

Între conducerea Oltchim şi acţionarul minoritar PCC SE au apărut de-a lungul ultimului an divergenţe care au degenerat în acuzaţii dure în care fiecare parte a acuzat-o pe cealaltă de lezarea interesului companiei vâlcene în această tranzacţie. PCC SE, care deţine 13% din acţiunile Oltchim, a contestat în instanţă decizia de achiziţie a petrochimiei de la Arpechim.

Recent, Roibu a spus că, pentru pornirea instalaţiilor de la Arpechim, este nevoie de un credit bancar, care poate fi obţinut doar după stingerea litigiilor cu PCC.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *