Oltchim începe să cumpere bucăți din Arpechim

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a plătit 1,6 milioane de lei pentru achiziţionarea instalaţiei de producţie oxigen-azot şi terenul aferent acesteia de pe platforma petrochimică Arpechim Piteşti, active deţinute de către OMV Petrom, a anunţat compania.

Negocierile cu reprezentanţii OMV Petrom au fost finalizate în data de 9 mai, tranzacţia încheiată vizând transferul instalaţiei de oxigen-azot cu trei linii de fabricaţie Linde pe o suprafaţă construită de aproximativ 5.000 mp şi a terenului intravilan în suprafaţă totală de 21.000 mp.

Instalaţia asigură necesarul de azot, oxigen şi aer comprimat pentru petrochimie, iar achiziţionarea acesteia va asigura independenţa furnizării de utilităţi în cadrul Diviziei Petrochimice Bradu.

Oltchim a cumpărat la finele lui 2009 activele petrochimice ale rafinăriei Arpechim de la Petrom, pentru 13 mil. euro. Acestea asigură materia primă a combinatului Oltchim, dar activitatea nu a fost reluată nici acum, din lipsa capitalului de lucru. Oficialii Oltchim au spus că intenţionează să contracteze un credit în acest sens, dar acţionarul minoritar PCC SE a contestat în instanţă hotărârea AGA în care s-a decis acest lucru.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *