Oltchim a pornit petrochimia de la Arpechim Piteşti

Oltchim Râmnicu Vâlcea anunţă reînceperea activităţii pe Platforma Petrochimică Bradu din cadrul Arpechim Pitesti, principalul furnizor de materie primă al combinatului, potrivit unui comunicat al commbinatului chimic.

“După douăzeci de luni de la oprirea petrochimiei din cadrul Arpechim Piteşti, în data de 11.06.2011 instalaţia de separare propan propilenă a fost pornită iar începând de astăzi se pompeaza din nou propilenă pe conducta care aprovizionează Oltchim Râmnicu Vâlcea. În scurt timp vor fi pornite şi celelalte instalaţii din cadrul platformei petrochimice” se arată în comunicat.

„Închiderea în 2008 a instalaţiilor de petrochimie de la rafinăria Arpechim Piteşti a însemnat pentru Oltchim debutul unei perioade foarte dificile care a dus la funcţionarea la jumătate din capacitate şi a determinat pierderi importante pentru combinat. Prin pornirea acestei prime instalaţii, obiectivul nostru strategic de integrare a Oltchim cu sursele tradiţionale de materii prime începe să fie pus în practică, rezultatul pe care îl aşteptăm fiind creşterea semnificativă a capacităţii de funcţionare, pentru a reduce din pierderi şi pentru a confirma trendul ascendent al Oltchim de la începutul acestui an”, a spus în comunicat Constantin Roibu, director general Oltchim.

Petrochimia de la Arpechim a fost cumpărată de la fostul proprietar, OMV Petrom, în urmă cu un an, pentru 13 milioane de euro.

În primul trimestru al acestui an, compania Oltchim şi-a redus pierderile de 20 de ori comparativ cu acelaşi interval al anului trecut, până la 2,65 milioane lei. În acelaşi timp, cifra de afaceri a fost de 465 de milioane lei, faţă de nivelul de 240 de milioane lei atins în primele trei luni din 2010.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *