Oficial: Prima fază a gazoductului BRUA a fost finalizată

Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Economiei și Energiei, a confirmat oficial informația apărut în week-end: gazoductul BRUA a fost finalizat, în prima sa fază.

“Prima fază a proiectului BRUA este finalizată și, odată ce va fi funcțională, va consolida independența energetică și va asigura diversificarea surselor de gaze pentru România. Transmit felicitări Transgaz și angajaților săi”, a declarat Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Economiei și Energiei la Romanian International Gas Conference, eveniment online organizat de Energy Policy Group.

Oficialul român a declarat că, pe lângă BRUA (gazoductul Bulgaria-România-Ungaria-Austria), proiect de 500 de milioane de euro dezvoltat în România, mai multe proiecte de transport al gazelor sunt în construcție în zonă, ceea ce va crește conectivitatea în Europa.

Transgaz a finalizat duminică după-amiază, la ora 16:15, lucrările la gazoductul BRUA 1, potrivit unei informații publicate în week-end de publicația Profit.ro.

Conducta BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria) a costat 479 milioane de euro, din care fonduri europene nerambursabile de 179 de milioane de euro, restul fonduri proprii și atrase de Transgaz. Este cel mai important proiect de investiții al Transgaz.

Pentru faza 1, cea este gata acum, se prevede transportul a 1,75 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an (spre Ungaria), urmând ca această capacitate să fie majorată până la 4,4 miliarde metri cubi în 2022, odată ce va fi terminată și faza a doua a acestui proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *