Oferta de vânzare a 10% din Transelectrica se va încheia în toamnă

Oferta publică iniţială de vânzare a 10% din Nuclearelectrica are ca termen de finalizare luna octombrie, iar caietul de sarcini pentru selectarea intermediarului operaţiunii va fi publicat în „scurt timp”, potrivit şefului OPSPI, Florin Laurenţiu Vlădan, citat de Mediafax.

„Ofertele de la Hidroelectrica şi Nuclearelectrica au termene de finalizare octombrie 2012. La Nucleareletrica suntem în faza de a finaliza caietul de sarcini şi în scurt timp va apărea şi anunţul de selectare a intermediarului”, a declarat joi şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), prezent la seminarul „Finanţarea prin Bursă. Un impuls pentru economia naţională”, organizat de Ziarul Financiar, BVB şi Depozitarul Central.

Vlădan a menţionat că luni va începe road-show-ul pentru oferta secundară prin care statul vrea să vândă 15% din acţiunile Transelectrca. Road-show-ul se va derula în Varşovia, Frankfurt,Stockholm,Tallinn şi Londra.

Totodată, el a spus că investitorii vor putea subscrie la oferta de vânzare a 15% din acţiunile Transeletrica la jumătatea lunii martie.

Oferta secundară de la Transelectrica va fi intermediată de consorţiul format din Banca Comerciala Româna (BCR), Intercapital Invest şi Swiss Capital, de altfel singurul ofertant pentru această tranzacţie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *