Oana Gherasim va coordona biroul international de presă al Enel, de la Roma. Șef peste comunicare în România a fost promovat Sergiu Ion

Oana Gherasim, director de comunicare la Enel România, a fost promovată în cadrul grupului și va ocupa, de luna viitoare, postul de șef al serviciului de presă pentru toate operațiunile grupului Enel, cea mai mare companie europeană de utilități și una dintre cele mai mari din lume. Director de comunicare al grupului Enel în România va fi promovat Sergiu Ion, care a lucrat în echipa Oanei.

Din ianuarie, Oana Gherasim va ocupa postul de Head of Global News Media, adica va fi coordonatorul biroului international de presa al grupului Enel.

Ea va coordona practic, de la Roma, relația cu media a grupului Enel din 30 de țări în care grupul activează, în sectoarele de distribuție, furnizare, generare de energie electrică din surse clasice și regenerabile și de servicii inovative.

Oana Gherasim a fost director de comunicare pentru companiile Enel din România din martie 2016. În aceasta pozitie, a coordonat activitățile de relații media, comunicare digitală, social media, comunicare internă, advertising, activări și strategie de brand, fiind responsabilă de imaginea companiei atât în interiorul cât și în exteriorul organizației.

Oana Gherasim este un profesionist cu peste 16 ani de experienţă în domeniul comunicării, având la activ numeroase proiecte implementate cu succes. Expertiza sa variază de la relația cu presa și comunicarea de criză la media digitale și advertising. A lucrat în domenii variate, de la presă (fost reporter senior al agentiei de presa Mediafax, cu specializarea energie si industrie) la petrol (Rompetrol), electricitate și telecomunicații (unde a condus Biroul de presa al Cosmote – actual Telekom).
Oana Gherasim are o diplomă de licență în Comunicare și Jurnalism de la Universitatea București. Vorbeste Engleza, Italiana, Germana, Neogreaca.

Sergiu Ion, director de comunicare pe România

Poziția Oanei Gherasim va fi ocupată de Sergiu Ion, 40 de ani, care este Manager Relații cu Presa în cadrul Enel România. Sergiu Ion, absolvent al Academiei de Studii Economice, a fost timp de 12 ani, începând din 2000, jurnalist la agenția de presă Mediafax, loc în care a fost, pe rând, reporte, șef de departament și apoi Business Unit Manager. A intrat pe zona de comunicare în 2012 și, până în 2016, când a fost cooptat de Enel, a lucrat la agenția Grayling.

Enel are la nivel global o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 89 GW și distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 73 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power operează unități de producție cu o capacitate instalată de 43 GW din surse eoliene, solare, geo-termale și hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia și Australia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *