O jurnalistă specializată pe energie candidează pentru postul de vicepreşedinte al ANRE

Gabriela Moroianu, jurnalistă cu experienţă specializată în domeniul energetic, şi-a depus candidatura pentru postul de vicepreşedinte al Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei.

Candidatura Gabrielei Moroianu va fi analizată mâine, 26 iunie, de comisiile parlamentare care vor vota candidatul la postul de vicepreşedinte ale ANRE, ce va fi propus Plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

„Orice cetățean roman care îndeplinește condițiile (studii, experienta etc.) se poate inscrie pt a ocupa un loc în Comitetul de Reglementare al Anre. Eu le îndeplinesc. Sunt multi adevărați specialisti care s-ar fi putut inscrie! N-au facut-o. De ce, nu stiu! Eu vreau sa demonstrez ca si ziariștii ce scriu despre sectorul energetic sunt adevărați specialisti in domeniu! Si sîntem multi! Eu doar „m-am erijat” in exponentul lor”, ne-a spus Moroianu, întrebată de ce a decis să candideze la acest post.

Gabriela Moroianu, absolvent de studii superioare cu profil tehnic, este jurnalist cu peste 20 de ani de experienţă, 15  dintre ei în domeniul energiei. Ea administrează publicaţia specializată “Focus Energetic”.

Parlamentarii vor alege un nou vicepreşedinte al ANRE în locul lui Henorel Soreaţă, care şi-a dat recent demisia. În cursa pentru acest post s-a mai înscris şi Marian Neacşu, fost secretar general al PSD, în prezent membru al PRO România, care, potrivit unor relatări din presă, ar fi incompatibil însă,  pentru că nu ar avea experienţă suficientă şi ar fi avut şi o condamnare cu suspendare.

 

 

 

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *