O firmă din Prahova va construi parcul fotovoltaic de 3 MW de lângă rafinăria Petromidia

Uzina Termoelectrica Midia, companie controlată de Grupul Rompetrol – KMG International, a atribuit contractul de realizare a unui parc fotovoltaic de 3 MW companiei General Meel Electric, din Băicoi, județul Prahova.

Compania prahoveană a căștigat contractul în urma unei licitații publice la care s-au înscris trei ofertanți, potrivit datelor din sistemul electronic de achiziții publice. Valoarea contractului câștigat de firma General Meel Electric se ridică la 10,2 milioane de lei, mult sub valoarea estimată, de 15 milioane. Lucrările nu pot fi subcontractate.

“Realizarea Centralei Fotoelectrice de 3MWp in locatia existenta a Uzinei Termoelectrice Midia S.A. consta in furnizare de echipamente de producere energie electrica fotovoltaica, inclusiv montaj mecanic si racordare electrica. Pentru echiparea parcului fotovoltaic CEF Midia au fost prevăzute un maxim 9086 panouri fotovoltaice tehnologie siliciu mono/poli cristalin, cu o putere 300-330Wp/buc cu eficiență ridicată(minimum 19%) montate în sistem fix care vor fi legate la 28 de invertoare de putere. Panourile fotovoltaice se vor amplasa pe teren conform propunerii de amplasare – CEF 3 MW Midia, respectiv vor fi poziționate panourile pe structură metalică din aluminiu/oțel zincat astfel încât sa fie evitate eventualele umbriri datorate rândurilor vecine de panouri fotovoltaice sau de gardurile din vecinătatea acestora permițând astfel o funcționare normala in orele de însorire relevante” scrie în descrierea proiectului.

Amitim că Grupul Rompetrol construiește, pe platforma vechii centrale temice de la Midia, o nouă centrală electrică în cogenerare, în ciclu combinat, cu funcționare pe gaz și hidrogen, cu o capacitate de 80 MW, contract de 148 de milioane de dolari atribuit firmei turce Calik Enerji. Centrala va fi gata la jumătatea anului 2023 iar strategia companiei petroliere a fost de a ridica și un parc fotovoltaic lângă noua unitate pe gaze.

Potrivit proprie descrieri, General Meel Electric “este o firmă cu capital integral românesc, începându-și activitatea în anul 1993, fiind una din puținele firme din domeniu care ocupa intreg spectrul instalațiilor electrice in domeniul 0.4-20 kV, incepând din domeniul instalatiilor electrice de curenți slabi, trecând prin domeniul instalațiilor electrice pentru constructii civile și industriale, al automatizarilor industriale și ajungând in domeniul instalațiilor energetice de producere și distribuție a energiei electrice, cât și operator de iluminat public”.

Compania are 120 de angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *