O firmă bulgară va construi 7 hidrocentrale în România

PVB Power Bulgaria, o companie din Bulgaria deținută de investitori italieni, a căpătat de la autoritățile române autorizațiile pentru construcția a 7 microhidrocentrale în România, potrivit presei bulgare.

Cele 7 microhidrocentrale vor ptea genera într-un an 260 milioane kWh, investiția totală în proiect fiind de 250 de milioane de euro. Potrivit companiei, proiectul pentru cele 7 microhidrocentrale se înscrie în strategia României de concentrare pe energia hidro.

PVB Power Bulgaria AD este un joint venture între Finest SpA, PVB Group, Dolomiti ENERGIA și Azienda Energetica SpA. Capitalurile companiei se ridică la 1,025 miliarde de euro, iar activele la 2 miliarde. Firmele implicate în compania bulgară dețin 43 de centrale hidro cu o putere instalată de 1.842 MW și o producție anuală de 4,5 GWh.

Prin mai multe subsidiare, compania a construit 9 hidrocentrale în Bulgaria, pe râul Iskar (vestul Bulgariei) pentru care a investit 115 milioane de euro și este implicată într-un proiect referitor la construcția a 5 hidrocetrale pe râul Marița (jumătatea de sud a țării) investiția totală estimată  ridicîndu-se la 110 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *