O companie ungară intenționează să construiască fabrici de panouri fotovoltaice în România cu o capacitate de până la 2.000 MW/an

Compania ungară Astrasun are un proiect de construcție a trei fabrici în sudul României, unde să se producă panouri fotovoltaice, potrivit anunțului făcut de oficialii firmei la conferința RESinvest.

Proiectul companiei ungare presupune construcția a trei fabrici în zona Turnu Măgurele, unde se vor produce componente și panouri fotovoltaice, iar toate echipamentele și materialele vor fi exclusiv de proveniență europeană, a spus Attila Keresztes, CEO al Astrasun. “Investiția totală este de circa 320 de milioane de euro, producția de panouri poate începe la nouă luni de zile după ce rezolvăm cu finanțarea”, a spus oficialul companiei ungare, care a arătat că firma își dorește să primească finanțare europeană pentru acest proiect.

Capacitatea de producție va fi cuprinsă între 1.200 și 2.000 MW de panouri fotovoltaice pe an, în funcție de cererea pieței și de structura ei – dacă ea va cere mai mult panouri de acoperiș sau mai mult panouri pentru parcuri mari, a explicat Kerestztes.

Capacitățile de producție vor avea nevoie de o forță de muncă de circa 700 de persoane, odată ce vor fi terminate și vor începe să producă.

Întrebat de ce a ales România și mai ales Turnu Măgurele, directorul a spus că există potential de creștere în România, și că zona Turnu Măgurele este potrivită pentru această investiție, atât prin prisma instrastracturii locale, cât și a faptului că este lângă Dunăre, cee ace asigură un transport mai facil și mai eficient. “Nu se poate face această investiție în Ungaria acum”, a spus directorul, când l-am întrebat de ce nu se face această capacitate în țara de origine a companiei.

Potrivit datelor de pe site-ul propriu, Astrasun este prezentă pe piața de regenerabile din 2014, și este specializată în designul, construirea, operarea și mentenanța de parcuri fotovoltaice

În perioada 17-18 mai are loc în România RESinvest conference 2022, cel mai mare eveniment din Sud-Estul Europei despre energia regenerabilă. Tema de anul acesta se referă la ”Dezvoltarea lanțului național de producție în sectorul energiei regenerabile”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *