O companie germană a cerut insolvența Romelectro. Este implicată în proiectul centralei de la Iernut

Sucursala din România a unei companii germane producătoare de echipamente a cerut insolvența Romelectro, potrivit dosarului deschis la Tribunalul București, într-un contract care are legătură cu centrala pe gaze de la Iernut pe care Romelectro o construiește pentru Romgaz.

Firma Saacke Bucharest SRL a cerut insolvența Romelectro în instanță, potrivit datelor de pe portalul instanțelor de judecată. Cererea a fost întregistrată ieri, 16 februarie, și nu s-a acordat încă vreun termen.

Saacke Bucharest este filiala din România a unei companii germane producătoare de echipamente energetice. Saacke, cu sediul la Bremen, se descrie ca o întreprindere familială de dimensiuni medii, cu 1.000 de angajați, cu prezență pe toate continentele.

Potrivit bilanțului depus la Finanțe, Saacke Bucharest a avut în 2019 o cifră de afaceri de 9,45 milioane de lei și un profit de 142.000 de lei, realizate de șase salariați.

Contactat de noi, avocatul care reprezintă compania germană în acest litigiu a refuzat să spună care este valoarea datoriei pentru care s-a cerut insolvența Romelectro.

Viorel Gafița, președintele Romelectro, a dat însă câteva detalii. “Da, au de luat bani pe un subcontract din cadrul proiectului centralei de la Iernut, este o problemă în dispută. Sunt câteva sute de mii de lei” ne-a spus Gafița.

“Așteptăm să ne dea un termen, timp în care îi așteptăm să rezolvăm problema. Și la noi este vorba despre reglementarea calității lucrărilor lor”, a mai spus Gafița.

Romelectro este una dintre cele mai mari companii românești de construcții-montaj de centrale electrice, cu o activitate de 50 de ani și proiecte pentru mai mult de 15.000 MW în centralele electrice convenţionale şi nucleare, potrivit propriei descrieri.

În 2019, potrivit datelor de bilanț, compania cu 167 de agajați a avut afaceri de circa 323 de milioane de lei și pierderi de 17 milioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *