O companie din top 10 mondial vrea acțiuni Transelectrica

State Grid Corporation of China (SGCC), inclusă în topul Forbes 2010 printre cele mai mari zece companii la nivel mondial, este interesată să intre în acţionariatul transportatorului de energie Transelectrica, potrivit unor surse apropiate discuţiilor, citate de Mediafax.

„Compania chineză a prezentat Ministerului Economiei o ofertă, inclusiv financiară, pentru cumpărarea întregului pachet de 15% din acţiunile Transelectrica pe care Ministerul Economiei intenţionează să îl plaseze pe Bursa de Valori Bucureşti în acest an”, au afirmat sursele.SGCC a ocupat anul trecut poziţia a opta în topul Forbes al celor mai mari 500 de companii din lume, cu venituri în 2009 de 184,5 miliarde de dolari, şi a fost desemnată totodată cel mai mare furnizor de utilităţi la nivel mondial. Compania are peste 1,5 milioane de angajaţi.

Contactaţi de Mediafax, reprezentanţii Ministerului Economiei s-au limitat să precizeze că vânzarea acţiunilor Transelectrica „va avea loc prin metode specifice pieţei de capital.

Citeşte mai mult pe Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *