O comisie parlamentară anchetează companiile petroliere din România

Comisia Parlamentară de anchetă asupra Petrom, înfiinţată cu puţin timp în urmă, va analiza modul de calcul al preţurilor la carburanţi la toate companiile petroliere, a declarat preşedintele Comisiei de industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor, Iulian Iancu.

 

„Deocamdată ancheta este asupra unui singur jucător, compania Petrom. Urmează să extindem ancheta şi asupra celorlalţi jucători de pe piaţa carburanţilor, pentru a vedea modul cum îşi calculează preţurile la pompă, în funcţie de cotaţii şi curs valutar”, a spus  Iancu.

Acesta a precizat că toţi operatorii sunt obligaţi să se prezinte în faţa comisiei parlamentare de anchetă şi să justifice preţul la pompă, dând ca exemplu Bulgaria, care a îngheţat aceste preţuri.

„Guvernul României poate să intervină în condiţii de criză la preţul la pompă al combustibililor. Petrom nu are nimic împotrivă, dacă ar fi o decizie a Guvernului. Îngheţarea preţurilor la carburanţi se poate face de către Guvern şi conform legii va fi pe termen limitat de şase luni sau un an”, a precizat Iancu.

Preţurile la carburanţi au crescut continuu de la începutul anului, cele mai scumpe sortimente de benzină depăşind pragul de 6 lei/litru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *