Numire controversată la ANRE: Un om fără experienţă în domeniu, de la partidul PRO România, numit vicepreşedinte, fără să fi fost măcar audiat

Marian Neacșu, un specialist în furaje și nutriția animalelor, fost secretar general al PSD, în prezent membru al partidului PRO România condus de fostul premier Victor Ponta, a fost numit astăzi în funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Neacșu nu a fost prezent la o audiere nici măcar formală, iar alegerea lui s-a făcut cu sprijinul larg al PSD, scrie publicaţia specializată News Energy.

Trei candidați s-au înscris pe listă pentru alegerea în post de vicepreședinte al ANRE, pe postul rămas liber după ce Henorel Soreață și-a dat demisia în luna martie. Votul a avut loc în această dimineață și la el trebuiau să participe deputații și senatorii din Comisiile de Industrii din Parlament.

Ședința a fost însă condusă de Marin Gheorghe (PSD), președintele Comisiei de Energie din Senat. Iulian Iancu (PSD), președintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaților, nu a fost present, scrie News Energy, care a urmărit audierile din Parlament.

Marian Neacșu a fost ales cu 24 de voturi pentru, cu toate că acesta nu are nici experiența necesară pentru acest post și are o condamnare definitivă cu suspendare, după ce și-a angajat ilegal fiica la biroul său parlamentar.

Deși legea prevede că pentru acest post trebuie să aibă experiență de cel puțin 5 ani în funcții de conducere în sectorul energetic, Neacșu are la activ cursuri precum „Formularea reţetelor de furajare asistată de calculator” sau “Tehnici superioare de nutriţie a animalelor”

Jurnalista Gabriela Moroianu, cu o experiență îndelungată în domeniul energetic, nu a primit niciun vot. Ea a fost, de altfel, singura prezentă astăzi la audieri.

Cel de-al treilea înscris pe listă, pe ultima sută de metri, este Costin Mihai Păun, care în urmă cu câțiva ani apărea în presă cu funcțiile de consilier la European Network of Transmission System Operators for Electricity şi vicepreşedinte al Romanian Energy Center.

Puteţi vedea pe News Energy CV-ul lui Marian Neacşu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *