Numele meu este Sebastian Tirintică, miner în Valea Jiului. Acesta este strigătul meu!

Sunt angajat al Complexului Energetic Hunedoara la Exploatarea Miniera Livezeni, si acesta este strigătul meu de disperare.

Acesta este strigătul de solidarietate al colegilor mei de la mină: mineri, personal auxiliar, s.a.m.d

În aceste momente o sută si ceva de oameni sunt auto-blocați în subteran la Exploatarea Minieră Lupeni si alte câteva zeci la E.M. Livezeni. Acest protest este unul critic, este un protest care își are rădăcinile în activitatea economică din ultimele 13-14 luni de zile , activitate prost gestionată de conducerea societății. Este vorba despre un protest prin care angajații societății își exprima nemulțumirea față de sistem , un sistem care parcă nu vrea deloc să își revină .

Este despre drepturile lor …….cele de bază…….este despre întârzierile salariale care îi pun mereu in dificultate, cea de luna aceasta fiind picătura care a umplut paharul și nu numai -în afara salariilor de bază sunt întârzieri de un an la alte drepturi de bază câștigate de ei prin trudă și sudoare .

Este despre un viitor incert, despre răspunsuri pe care nimeni nu și le asumă.

Au tăcut, au înghițit in sec și au răbdat in ultima vreme sperând la un răspuns din partea celor responsabili, din partea celor care ar trebui să își asume managementul prost, din partea unei conduceri generale numite politic care s-a înhămat la mai mult decât putea duce, din partea unui minister care de un an de zile recunoaște greaua moștenire dar nu a făcut nimic pentru a o redresa, care nu a făcut nimic pentru 4000 de angajații lăsați fără venituri și fără posibilitatea de a-și hrăni familiile .

Este vorba de politicieni care nu fac nimic altceva decât să se gândească la interesele lor personale, este vorba în continuare despre lupte politice si minciuni nesimțite.

Gata! Opriți-vă! nu vă mai suportăm!

Ne reproșați că nu producem! NU E VINA NOASTRĂ!

Ne reproșați de ce am tăcut atât timp iar atunci când vocea noastră se aude faceți totul pentru a o ÎNCHIDE !

Nu suntem noi de vină! Pentru crucea pe care o ducem în spate. TOT VOI SUNTEȚI VINOVAȚI!

A venit vremea să găsiți soluții. Ați subvenționat primării , companii de stat care sunt in aceeași situație ca și a noastră cu sute de milioane de euro și nu sunteți în stare să plătiți câteva milioane de lei. Când vine vorba de austeritate și tăieri ne tratați ca pe niște bugetari, dar când trebuie să ne plătiți suntem o companie cu probleme și datorii care nu mai produce.

NU ESTE VINA NOASTRĂ! Nu ați făcut nimic ca să putem produce. Se lucrează cu tehnologii istorice, de ev mediu, și continuați să aruncați vina pe noi ………voi lefurile vi le luați la timp lună de lună, dar pentru noi nu aveți bani!

GATA, NE-AM SĂTURAT! Și noi avem copii, și noi avem bătrâni, și noi vrem un trai mai bun, siguranța zilei de mâine!

Nu sunteți în stare să fiți punctuali și onești. Asumați-vă greșelile și urgentați soluțiile!

Sebastian Tirintică are 34 de ani, și este angajat al Exploatării Miniere Livezeni din 2014. Este mecanic Mașină Extracție, în subteran. Este din orașul Petrila, este căsătorit și are doi copii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *