Nuclearelectrica va plăti General Electric 120 mil. USD pentru lucrări la centrala de la Cernavodă

Nuclearelectrica a semnat un contract-cadru cu General Electric pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii la cele două turboagregate ale centralei nuclare de la Cernavodă.

“Societatea Nationala Nuclearelectrica S.A. (“SNN”) informeaza actionarii si investitorii asupra incheierii unui acord cadru cu o durata de 8 ani cu GENERAL ELECTRIC GLOBAL SERVICES GMBH/ GE Global Parts & Products GmbH, al carui obiect este prestarea de servicii complete de intretinere si reparatii pentru Turbina, Generatorul Electric, Ventilele, Sistemele Auxiliare aferente de la Unitatile 1 si 2 CNE Cernavoda, in valoare de 119.983.937,22 USD, valoare care depaseste 10% din cifra de afaceri neta a companiei, la nivelul situatiilor financiare anuale aferente anului 2018, motiv pentru care, in conformitate cu prevederile art. 234 litera i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018, SNN are obligatia de a raporta astfel de contracte”, se arată în comunicatul trimis de Nuclearelectrica Bursei de Valori Bucureşti.

Centrala de la Cernavodă are două grupuri de câte 700 MW fiecare, iar GE este un contractor de tradiţie al Nuclearelectrica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *