Nuclearelectrica l-a angajat pe Cristian Cucu, fost secretar de stat şi consilier al Vioricăi Dăncilă şi fost CIO al Guvernului

Nucleatrelectrica, companie deţinuţă majoritar de statul român, operatorul Centralei Nucleare de la Cernavodă, l-a angajat pe Cristian Cucu, fost secretar de stat şi CIO al Guvernului României într-un post de director.

Cristian Cucu a devenit Şeful Departamentului Operaţiuni Informatice în cadrul Nuclearelectrica, potrivit unor surse din piaţa de energie. El a fost secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, până în iulie, când a fost demis de Dăncilă

“Secretar de stat coordonator pentru tehnologia informației în cadrul Secretariatului General al Guvernului; numit în 2016 pe aceasta poziție cunoscuta și sub numele de CIO (Chief Informational Officier –n.red) guvernamental, cu atribuții în accelerarea interoperabilității și a transformării digitale a administrației publice. Alte responsabilități includ alinierea investițiilor guvernamentale în IT, identificarea și implementarea metodelor eficiente de livrare a serviciilor de e-guvernare”,- este tot ce scrie în biografia lui, de pe site-ul SGG.

Ulterior plecării de la SGG, Cucu a devenit consiler al premierului în materie de protecţie a infrastructurii critice

Cristian Cucu este absolvent al Universitatii Bucuresti si deţine un MBA la Northwood University/Michigan USA. Totodată, are mai multe certificări de top în domeniul securităţii cibernetice.

Nulcearelectrica nu a comunicat această numire.

1 Comment

  1. Sunt convins ca cunoaste si problemele cu care se confrunta SNN ,mai ales ca producerea energiei electrice pe baza combustibilului nuclear este floare la ureche.Presupun ca angajarea a fost facuta datorita salariilor foarte mici pe care le au salariatii SNN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *