Nuclearelectrica încheie parteneriate cu licee și universități pentru angajarea tinerilor

Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, a inițiat demersuri pentru participarea în programul școala duală în licee și va iniția și o colaborare cu Universitatea din Constanța pentru a angaja ingineri debutanți.

Compania a făcut aceste anunțuri pe pagina de facebook.

“SNN a semnat deja Solicitarea de scolarizare in invatamantul dual pentru anul scolar 2021-2022 pentru calificarea profesionala “𝐄𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐢𝐜𝐢𝐚𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭𝐢𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐫𝐞𝐥𝐞𝐞, 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐦𝐚𝐭𝐢𝐳𝐚𝐫𝐢 𝐬𝐢 𝐦𝐚𝐬𝐮𝐫𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐢𝐧 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐚𝐥𝐚𝐭𝐢𝐢 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐞𝐭𝐢𝐜𝐞”, pentru 20 de locuri. Solicitarea a fost adresata 𝐋𝐢𝐜𝐞𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐓𝐞𝐡𝐧𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜 𝐝𝐢𝐧 𝐅𝐞𝐭𝐞𝐬𝐭𝐢, Jud Ialomita, care urmeaza sa obtina  aprobarile necesare de la ARACIP si de la Ministerul Educatiei.

De asemenea, pe 16 si 18 martie 2021 am avut intalniri cu reprezentantii 𝐥𝐢𝐜𝐞𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐬𝐢 𝐬𝐜𝐨𝐥𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧  𝐌𝐞𝐝𝐠𝐢𝐝𝐢𝐚 𝐬𝐢 𝐂𝐞𝐫𝐧𝐚𝐯𝐨𝐝𝐚 si localitati limitrofe acestora, scopul fiind promovarea invatamantului dual si necesitatea concretizarii unor astfel de parteneriate pentru organizarea de clase comune pentru diferite necesitatii, nu doar ale SNN, ci si ale altor operatori economici din zona.Implicarea directa a companiilor in dezvoltarea invatamantului dual este o parte esentiala a dezvoltarii resursei umane, a unor meserii si de asigurare a unui viitor sigur pentru generariile tinere.

Pe langa dezvoltarea invatamantului dual, vom initia o colaborare cu 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐎𝐯𝐢𝐝𝐢𝐮𝐬 𝐝𝐢𝐧 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐚 pentru angajarea a unui numar de 15-30 de ingineri debutanti din diverse specializari: automatizari, inginerie energetica, inginerie mecanica, inginerie industriala, fizica tehnologica. Dorim sa le oferim competentele, experienta profesională și potențialul tehnic și uman în vederea desfășurării unor activităţi didactice și / sau extracurriculare, proiecte de cercetare-dezvoltare din domenii interdisciplinare, stabilite de comun acord cu Universitatea Ovidius”, a anunțat Nuclearelectrica.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *