Nuclearelectrica a obţinut în instanţă suspendarea unui ordin al ANRE privind cantităţile de energie la preţuri reglementate

Nuclearelectrica a obţinut în instanţă suspendarea unui ordin al Autorităţii de Reglementare în Energie, prin care era legiferată metodologia de stabilire a preţurilor şi cantităţilor de energie electrică pe care le vând producătorii de energie pe piaţa reglementată în acest an, au declarat, pentru AGERPRES, surse din domeniu.

Mai exact, este vorba despre ordinul ANRE 216/2019 pentru aprobarea Metodologiei de stabilire a preţurilor pentru energia electrică vândută de producători pe bază de contracte reglementate şi a cantităţilor de energie electrică din contractele reglementate încheiate de producători cu furnizorii de ultimă instanţă şi de stabilire a cantităţilor maxime de energie electrică ce pot fi impuse ca obligaţii de vânzare pe bază de contracte reglementate.

Luni, Curtea de Apel Bucureşti a decis: „Admite cererea de suspendare formulată de reclamanta SN Nuclearelectrica SA, în contradictoriu cu pârâta Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. Dispune suspendarea executării Ordinului ANRE nr. 216/11.12.2019, emis de pârâta, până la pronunţarea instanţei de fond. Executorie de drept. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti”.

În paralel, Nuclearelectrica a demarat o acţiune în instanţă, în ianuarie, pentru anularea acestui ordin.

În ordinul 116 se arată că obiectivul vizat de ANRE este „menţinerea tarifelor/preţurilor reglementate aplicate clienţilor casnici de către FUI (furnizorii de ultimă instanţă – n.r.) pentru perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2020 la un nivel relativ constant”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *