Nuclearelectrica a amânat pentru a doua oară repornirea Unității 1 a centralei nucleare de la Cernavodă

Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernovadă, oprită controlat în noaptea de 22 spre 23 ianuarie va fi repornită mâine la ora 01.00, potrivit datelor Transelectrica.

La ora redactării acestei știri, datele Transelectrica arată că Unitatea 1 a centralei de la Cernavodă va ri repornită pe 30 ianuarie, ora 01.00. Ieri, aceleași date arătau că grupul urma să fie repornit azi la ora 01.00. Iar după oprirea Unității 1, de săptămâna atrecută, datele operatorului de transport și sistem arătau că repornirea va avea lor în 28 ianuarie ora șase dimineața.

Așadar, acesta ar fi al treilea termen.

Iată comunicatul emis de Nuclearelectrica înaintea opririi, cu mențiunea că, ala cum face de obicei, compania nu comunica la oprire și data repornirii.

“SN Nuclearelectrica SA informeaza actionarii si investitorii ca Unitatea 1 CNE Cernavoda va fi oprita controlat in noaptea de vineri spre sambata (22 spre 23 ianuarie 2021) pentru realizarea unor lucrari de remediere ca urmare a aparitiei unei defectiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al Unitatii 1. Manevrele de reducere a puterii vor incepe pe data de 23.01.2021, ora 0:01.

Reamintim ca oprirea controlata a Unitatii 1, anuntata initial pentru noaptea de 15 spre 16 ianuarie 2021, a fost amanata in data de 15 ianuarie pentru a asigura productia de energie electrica necesara Sistemului Energetic National pe fondul inregistrarii unor temperaturi deosebit de scazute.

Atat amanarea opririi controlate cat si oprirea controlata nu impacteaza securitatea nucleara, personalul sau populatia, lucrarile de remediere realizandu-se cu respectarea procedurilor specifice. SNN va comunica data la care Unitatea 1 va fi reconectata la Sistemul Energetic National”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *