Nova Power & Gas şi Electrogrup construiesc o centrală pe gaze la Câmpia Turzii și mai anunță încă una

Nova Power & Gas şi Electrogrup, companii membre ale grupului E-INFRA, construiesc prima centrală electrică pe bază de gaze naturale, în Câmpia Turzii, într-un proiect în valoare de 7 milioane euro, potrivit unui comunicat al companiilor, remis Agerpres.

Investiţia în centrala de 13,4 MW este realizată de Nova Power & Gas, iar Electrogrup va asigura execuţia lucrărilor, pe parcursul următoarelor cinci luni.

„Proiectul de la Câmpia Turzii este prima noastră investiţie în centralele electrice pe bază de gaze naturale, de ultimă generaţie, cu o eficienţă crescută şi o ridicată flexibilitate operaţională. Centrala va dezvolta o putere de 13,4 MW, iar acesta este doar primul nostru pas – tot în Câmpia Turzii intenţionăm să ridicăm şi o centrală electrică pe bază de gaze naturale, cu o capacitate de peste 100 MW. Şi nu ne oprim aici, pentru că în viitorul apropiat ne vom extinde semnificativ producţia în domeniul energiei fotovoltaice, pentru un plus de sustenabilitate şi un impact minim asupra mediului înconjurător”, declară Mircea Bica, CEO Nova Power & Gas (foto).

Proiectul privat de generare de electricitate include realizarea unui ansamblu electroenergetic format din două centrale electrice dotate cu grupuri generatoare cu motoare pe gaz, cu o capacitate individuală de 6,72 MW, şi extinderea reţelei de distribuţie de 20 kV.

„Construim de la zero un proiect care reprezintă viitorul şi care va contribui la o mai bună stabilitate a sistemului energetic din Câmpia Turzii. Asigurarea unei infrastructuri moderne şi eficiente reprezintă un pilon important în această zonă industrială aflată în plină dezvoltare, iar noi, la Electrogrup. suntem mândri că vom contribui la această dezvoltare. Discutăm de un proiect realizat 100% intra-grup, proiect cu care facem paşi înainte în strategia E-INFRA de a investi în dezvoltarea infrastructurii critice din România, cu unul dintre cele mai importante proiecte private de generare de electricitate construite de la zero din Transilvania”, adaugă Adrian Florea, CEO Electrogrup.

Electrogrup a demarat etapa de execuţie la începutul lunii decembrie, iar durata lucrărilor va fi de cinci luni. Centrala va fi localizată în Parcul Industrial Reif, în apropierea parcului fotovoltaic cu capacitate de 6 MW, deţinut de Nova Power & Gas, care alimentează în prezent consumatorii din zona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *