Noul ministru de Externe: Dorinţa noastră este ca un partener cum este Exxon să rămână

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu a declarat, joi seară, că îşi doreşte o clarificare astfel încât partenerii americani de la Exxon să fie convinşi că România este pregătită să lucreze împreună pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră. ”Dorinţa noastră este ca un partener aşa cum este Exxon să rămână şi să lucrăm cât mai mult şi cât mai bine împreună”, a spus Mănescu, citată de News.ro.

Ramona Mănescu a declarat că parteneriatul cu Exxon, pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră „presupune ca şi noi să facem nişte paşi într-o direcţie aşteptată”.

„Dorinţa noastră este ca un partener aşa cum este Exxon să rămână şi să lucrăm cât mai mult şi cât mai bine împreună. Sigur că asta presupune ca şi noi să facem nişte paşi într-o direcţie aşteptată. Până la urmă, cred că lucrurile se vor aşeza, vor intra pe un făgaş normal, şi chiar îmi doresc ca în foarte scurt timp să clarificăm această poziţie. Și doamna premier îşi doreşte acelaşi lucru”, a declarat Ramona Mănescu, potrivit News.ro.

Americanii de la ExxonMobil, care explorează perimetrul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră alături de OMV Petrom, au informat reprezentanţii Executivului că doresc atragerea unui nou partener în acest proiect, potrivit unor surse guvernamentale.

„Mai caută un investitor, vor să mai aducă pe cineva în proiect, un al treilea partener, dar Exxon va rămâne operator. Nu au venit deja cu un nume. Acesta este un proces de durată, este vorba de mai multe luni în care Agenţia pentru Resurse Minerale să aprobe acest lucru, iar noul partener are dreptul să consulte datele”, au arătat sursele menţionate. Potrivit acestor surse, reprezentanţii Guvernului şi cei ai Exxon au periodic întâlniri.

Asta după ce primele informații, obșinute tot „pe surse” arătau că ExxonMobil ar dori să renunțe la proiectul Neptun Deep și ar fi informat în aceest sens și autoritățile și partenerul lor de concesiune, Petrom.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *