Noul director general al E.ON România, Volker Raffel, şi-a preluat atribuţiile

Noul director general al Grupului E.ON România, Volker Raffel, şi-a preluat atribuţiile de la fostul director general, Manfred Paasch, începând de duminică, 1 august, potrivit unui comunicat remis luni de companie.

Volker Raffel lucrează de 22 de ani în cadrul Grupului E.ON, este absolvent de Fizică, având şi studii de inginerie cu specializarea Energie şi Energie nucleară.

În ultimii ani a deţinut diverse funcţii de conducere, cea mai recentă fiind de director pentru Managementul Energiei, Comunicare şi Coordonare la PreussenElektra, compania de energie nucleară a Grupului E.ON.

În România, Volker Raffel a făcut parte din echipa implicată, începând cu anul 2004, în procesul de privatizare a fostei Electrica Moldova, ulterior fiind director general adjunct al companiei de distribuţie, până în anul 2008.

Noul director general al Grupului E.ON România a subliniat că în mandatul său îşi doreşte să faciliteze tranziţia companiei către o lume a energiei sustenabilă, digitală şi „verde”.

„Ne propunem să consolidăm rezultatele obţinute până acum de grupul E.ON în România, mergând mai departe către obiectivul strategic, acela de a fi o companie dedicată tranziţiei către noua lume a energiei: sustenabilă, digitală şi verde, orientată spre satisfacerea nevoilor clienţilor. Aceasta este misiunea noastră comună”, a afirmat Volker Raffel.

Alte schimbări în conducere 

Tot din 1 august, noul director general adjunct al E.ON România este Mirko Strube, care va fi şi noul director financiar al companiei, dar şi responsabil de Digitalizare/IT, Resurse Umane şi alte funcţii-suport.

În plus, de la data de 1 august, Dragoş Bărbulescu este noul director general al companiei de distribuţie a gazelor şi electricităţii Delgaz Grid.

Dragoş Bărbulescu are o vechime de 14 ani în cadrul E.ON, iar în ultimii 9 ani a făcut parte din Consiliul Director al companiei şi a îndeplinit şi rolul de director financiar.

În acest context, Consiliul Director al E.ON România este format, din 1 august, de Volker Raffel (director general), Mirko Strube (director general adjunct şi director financiar), Claudia Griech (Soluţii Clienţi) şi Dragoş Bărbulescu (Distribuţie).

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 16 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,3 milioane de clienţi.

De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *