Nouă scumpire a carburanților, benzina se apropie de pragul de 7 lei pe litru

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scumpit din nou azi și benzina și motorina, la doar o zi după creșterea de preț precedentă, dar mult mai puțin.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 8 februarie 2024 un preț al benzinei standard de 6,89 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,36 lei/litrul.

Așadar, față de ziua precedentă, Petrom a scumpit și benzina  și motorina cu doi bani pe litru, asta după ce, ieri, compania scumpise ambii carburanți cu câte opt bani pe litru. Potrivit altor observtori ai pieței, scumpirea care apare în aplicația informaică al stațiilor Petrom de azi, de 2 bani pe litru, ar fi fost operată încă de ieri după amiază, ceea ce înseamnă că Petrom ar fi făcut două modificări de preț în aceeași zi, o pactică mai rară.

Exceptând o ieftinire nesemnificativă, de un ban pe litru, aceasta este a șaptea scumpire consecutivă a carburanților din ultima vreme.

Scumpirile au început să fie operate de la la jumătatea lunii ianuarie, după ce, în prima jumătate a lunii, compania scăzuse prețurile cu 12 bani pe litru asta după ce  la 1 ianuarie 2024, prețurile au crescut cu 29 de bani pe litru la benzină și cu 26 de bani pe litru la motorină, exact cu cât a crescut acciza.

Carburanții se vor mai scumpi încă o dată, la jumătatea anului, pentru că, în acest an, acciza la carburanți crește în două etape, la 1 ianuarie și la 1 iulie. Scumpirea de la 1 iulie, cauzată exclusiv de creșterea accizei (incluzând și TVA aferentă), va fi de 43 de bani pe litrul de benzină și de circa 40 de bani pe litrul de motorină.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *