Nouă scumpire a carburanților, azi. La cât au ajuns prețurile

După câteva zile de stabilitate a prețurilor, Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut azi din nou prețul motorinei. Prețul benzinei a rămas nemodificat.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 29 august 2023 un preț al benzinei standard de 7,19 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,44 lei/litrul.

Așadar, față de ziua anterioară, prețul a crescut cu cinci bani pe litru la motorină, în timp ce prețul benzinei a rămas nemodificat.

După ultimele evoluții, crește diferența de preț dintre motorină și benzină, ajungând la 25 de bani pe litru.

Precedenta scumpire a avut loc acum o săptămâni și jumătate, și a fost a 13-a majorare de preț dintr-un lung șir de scumpiri care a debutat în ultima parte a lui iulie. Însă, din 17 august și până acum prețurile nu mai crescuseră, ba chiar am avut o ieftinire marginală, de un ban pe litru.

Cumulat,  față de jumătatea lunii iulie, motorina este mai scumpă cu 76 de bani pe litru, iar benzina cu 51 de bani pe litru.

La momentul redactării acestei știri, cotația țițeiului Brent, de referință pentru piața europeană era de 84,3 dolari pe baril, în timp ce benchmark-ul american WTI se tranzacționa la 79,9 dolari, niveluri în scădere, dar cu doar patru dolari sub maximele anului, consemnate în prima parte a lui august.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *