Noua ieftinire a carburanților, azi. Cât costă acum benzina și motorina

Petrom a ieftinit în această dimineață benzina vândută în stațiile proprii și a menținut prrețul motorinei, așa că diferența de preț dintre cei doi carburanți crește.

Stația Petrom – liderul pieței de distribuție a carburanților auto din România – de pe strada Brașov din București, monitorizată de noi, afișează azi, 9 septembrie, un preț al benzinei standard de 7 lei pe litru și un preț al motorinei standard de 7,09 lei pe litru.

Așadar, față de de ziua precedentă, Petrom a scăzut prețul benzinei cu patru bani pe litru, dar a menținut prețul motorinei, ceea ce adâncește diferența de preț dintre cei doi carburanți – benzina începe să fie semnificativ mai ieftină decât benzina în condițiile în care în acest an am avut o situație atică pieței noastre, cu benzină mai scumpă decât motorina.

Este a patra ieftinire consecutivă a carburanților operată în luna septembrie. Precedenta a avut loc cu trei zile în urmă, la 6 septembrie, atunci când  Petrom a scăzut prețul benzinei și pe cel al motorinei cu patru bani pe litru. Cu o zi înainte, Petrom a scăzut prețul benzinei cu opt bani pe litru – o ieftinire mai consistentă decât cele pe care le operează în mod obișnuit compania – și pe cel al motorinei cu patru bani pe litru. Mai devreme, Petrom scăzuse prețul benzinei cu 4 bani pe litru și l-a menținut pe cel al motorinei. Asta după ce, în august, au fost operate zece mișcări de preț la pompă.

Prețurile petrolului brut au început săptămâna cu creșteri, în codițiile în care comercianții au luat o pauză după ultimele vânzari și posibil în urma ultimelor date din Golful Mexic, care indică posibilitatea formării unui uragan care să ajunhă ajunge la țărm. În Asia, petrolul Brent a crescut cu peste 1% față de închiderea de vinerea trecută, iar West Texas Intermediate a crescut cu aproximativ 1,30% față de săptămâna trecută. Prețurile au pierdut aproximativ 10% săptămâna trecută, într-o depreciere pe care Bloomberg a numit-o „brutală”, în urma cărora prețurile au scăzut la cel mai mic nivel al ultimelor 11 luni.

La mometntul redactării acestei știri, prețul țițeiului Brent, de referință pentru Europa, era de doar 71,9 dolari pe baril, iar prețul benchmark-ului american WTI de 68,5 dolari pe baril.

Cererea de carburanți a crescut în România cu 5% în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, poitrivit estimărilor Petrom.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *