Nouă ieftinire a carburanților, azi. Cât costă acum benzina și motorina

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi-dimineață prețul benzinei și motorinei vândute în stațiile proprii, la doar o zi de la precedenta ieftinire.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 9 mai 2024 un preț al benzinei standard de 7,30 lei/litrul, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,25 lei/litrul.

Așadar, azi, compania petrolieră a coborât prețul benzinei cu patru bani pe litru și pe cel al motorinei cu șase bani pe litru.

Este a șaptea ieftinire consecutivă a carburanților, și a treia din luna mai. Precedenta a avut loc chiar ieri, 8 mai, când compania petrolieră a coborât prețul benzinei cu patru bani pe litru și a menținut prețul motorinei. Mai devreme, la 3 mai, compania petrolieră a redus prețul motorinei cu cinci bani pe litru, menținând însă prețul benzinei.

După ultimele mișcări de prețuri observăm că iarăși crește diferența de preț dintre benzină și motorimă, prima fiind mai scumpă cu cinci bani pe litru. Evoluția prețurilor de la pompă reflectă cotațiile internaționale ale carburanților.

La momentul redactării acestei știri, petrolul Brent, de referință pentru Europa, era cotat la 83,9 dolari, în creștere destul de accentuată față de niveliurile din ultimele zile, dar încă mult sub valorile din aprilie când a fost depășit pragul de 90 de dolari.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *