Nouă ieftinire a carburanților azi, a treia în trei zile. Prețul motorinei se apropie de pragul de 7 lei

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a ieftinit și azi motorina vândută în stațiile proprii, la doar o zi de la precedenta ieftinire. Prețul benzinei a rămas in nou nemodificat.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 8 decembre 2023 un preț al benzinei standard de 6,56 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,07 lei/litrul.

Așadar, Petrom a ieftinit motorina cu cinci bani pe litru și a menținut prețul benzinei. Este a treia ieftinire consecutivă a carburanților în tot atâtea zile. Precedenta ieftinire a avut loc ieri, și a fost ca cea de azi, 5 bani pe litrul de motorină, iar ce dinaintea ei, cu două zile în urmă, a fost de cinci bani pe litru la motorină și un ban pe litru la benzină.

După ieftinirie din ultimele zile, se reduce diferența de preț dintre motorină și benzină, la doar 51 de bani pe litru.

Preţul petrolului a coborât acum două zile la cel mai scăzut nivel din ultimele cinci luni, după ce informaţiile referitoare la o creştere peste aşteptări a stocurilor de benzină ale SUA au provocat îngrijorări pe piaţă cu privire la evoluţia cererii. La momentul redactării acestei știri, prețul sortimentului Brent, de referință pentru piața europeană, era de 75,5 dolari barilul, iar țițeiul WTI, de referință pentru piața americană, costa 70,6 dolari.

Petrom a vândut în benzinăriile Petrom și OMV din România, Moldova, Bulgaria și Serbia 2,3 milioane de tone de carburanți în primele nouă luni, în creștere cu 1% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *