Nou șef la OMV, de la 1 aprilie

Gerhard Roiss va prelua vineri 1 aprilie funcţia de director general executiv al OMV Aktiengesellshaft, în locul lui Wolfgang Ruttenstorfer, a anunţat grupul printr-un comunicat.

Din 2002, Roiss a ocupat poziţia de preşedinte adjunct al Consiliului Director, fiind totodată responsabil cu activitatea de Rafinare şi Marketing, inclusiv pentru produsele petrochimice. Înainte de a ocupa aceste funcţii, Gerhard Roiss a coordonat divizia Explorare şi Producţie.

„OMV a cunoscut o creştere continuă în ultimii ani, lucru reflectat de rezultatele înregistrate de grupul nostru. Achiziţia recentă a companiei turceşti Petrol Ofisi ne-a permis o extindere semnificativă a prezenţei noastre într-o piaţă în continuă dezvoltare Acum, obiectivul nostru este consolidarea celor trei regiuni cheie ale companiei şi creşterea sinergiilor astfel formate, în contextul unui grup energetic integrat”, a declarat Roiss în cadrul unei conferinţe de presă la Viena, cu ocazia numirii sale în funcţia de director general executiv.

Noul şef al OMV va iniţia şi un proces de reevaluare a strategiei companiei, cu scopul de a echilibra porfofoliul de companii al OMV. Procesul va fi axat pe trei teme principale: focus regional, dezvoltarea portofoliului şi provocările viitoare.

„Ca exemplu, divizia Rafinare şi Marketing dispune de un procent mare din capitalul companiei, în vreme ce divizia Explorare şi Producţie generează majoritatea EBIT-ului. Aici, zonele de interes vor fi redefinite şi adaptate condiţiilor pieţei”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *