Record după record: România înregistrează din nou cel mai mare preț al energiei electrice din istorie, mâine seară. Avem din nou cel mai mare preț spot din Europa

După recordurile de preț din ultima vreme, Piața pentru Ziua Următoare (PZU) de la București cunoaște noi maxime pentru energia tranzacționată miercuri și vândute joi.

A fost stabilit un nou record orar al pieței spot. Astfel, energia cu livrare mâine, 12 august, la ora 21.00, s-a tranzacționat la prețul de 1.053 de lei/MWh. Este cel mai mare preț spot înregistrat vreodată pe piața de la București, precedentul record fiind de 1.041 de lei, preț atins pentru energia livrată în seara zilei de 10 august.

Prețul mediu zilnic al pieței pentru ziua următoare pentru energia tranzacționată azi cu livrare mâine a fost de 661 lei/MWh. În euro, este vorba despre 134 euro/MWh, cel mai mare preț din Europa, identic cu cel din Ungaria, singura piață dintre cele cu care România este cuplată cu care rețeaua noastră are conexiune fizică. Puteți vedea prețurile spot la energie în Europa mai jos:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *