Norvegia va susține exporturile de gaze către Europa cel puțin până în 2030 – Equinor

Exporturile norvegiene de gaze către Europa vor fi susținute cel puțin până în 2030, a declarat marți un director executiv al companiei energetie Equinor. Norvegia a devenit cel mai mare furnizor de gaze al Uniunii Europene.

Norvegia a furnizat anul trecut o cantitate de gaze reccord, de 122 de miliarde de metri cubi, după ce a crescut producția cu 8%.

„Ambiția noastră este să menținem nivelurile de aprovizionare din Norvegia până după 2030”, a declarat Eirik Waerness, vicepreședinte senior și economist șef al Equinor, în timpul unei conferințe de gaze organizată de Wood Mackenzie din Londra.

Cu toate acestea, Norvegia ar trebui să dezvolte mai multe câmpuri de gaze pentru a susține exporturile la niveluri ridicate, a spus el.

„Flexibilitatea este limitată, deoarece operăm la capacitate maximă”, a declarat Waerness pentru publicația Montel, menționând că creșterea de 8 % de anul trecut „nu poate fi repetată”.

Equinor se așteaptă ca exporturile din 2023 să fie apropiate de cele 122 de miliarde de metri cubi furnizate în 2022.

Norvegia a devenit cel mai mare furnizor de gaze naturale pentru Europa anul trecut, când regiunea a căutat alternative la gazul din Rusia după ce aceasta a invadat Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *