Nouă scumpire a carburanților. Cât costă acum benzina și motorina

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile carburanților, pentru a treia oară de la începutul lunii aprilie

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 5 aprilie 2024 un preț al benzinei standard de 7,30 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,51 lei/litrul.

Așadar, compania petrolieră a crescut azi prețul la benzină și la motorină cu patru bani pe litru, după o scumpire care a avut loc vinerea trecută, pe 5 aprilie, și care a fos tot de patru bani pe litru pentru fiecare caburant. Asta după ce, cu o zi înainte, Petrom operase o scumpire identică, tot de patru bani pe litru și la benzină și la motorină.

Așadar, acum ave, a treia scumpire a carburanților din luna aprilie și putem observa că prețul motorinei a sărit din nou peste pragul de 7,5 lei litrul.

Carburanții se vor mai scumpi încă o dată, la jumătatea anului, pentru că, în acest an, acciza la carburanți crește în două etape, la 1 ianuarie și la 1 iulie. Scumpirea de la 1 iulie, cauzată exclusiv de creșterea accizei (incluzând și TVA aferentă), va fi de 43 de bani pe litrul de benzină și de circa 40 de bani pe litrul de motorină.

Creșterile de preț la carburanți au loc în contextul trendului ascendent al cotațiilor petroliere. Astfel, la momentul redactării acestei știri, cotația petrolului Brent, de referință pentru Europa, era la 90,64 dolari pe baril.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *