Noi măsuri pentru sprijinirea fotovoltaicelor în Germania

Parlamentul Germaniei a aprobat o nouă serie de măsuri pentru a sprijini și mai puternic dezvoltarea energiei fotovoltaice în această țară, potrivit Enerdata.

Măsurile din ceea ce se numeștte Solarpaket 1 includ îmbunătățiri pentru segmentul comercial și industrial. Instalațiile fotovoltaice de pe acoperișuri cu putere de peste 40 kW vor fi acum eligibile pentru o schemă de suubvenționare prin mecanismul de feed-in-tarriffs, cu un bonus de 1,5 eurocenți/kWh peste  nivelul actual al tarifelor. În plus, noua lege mărește limita pentru proiectele solare montate la sol de la 20 MW la 50 MW în cadrul licitațiilor pentru instalații de mari dimensiuni. În cele din urmă, va deveni mai ușor pentru gospodării să implementeze sisteme fotovoltaice de balcon și să înființeze comunități energetice.

Capacitatea de energie regenerabilă a Germaniei a crescut cu 12% (17 GW), ajungând la puțin sub 170 GW în 2023. Sursele de energie solară și eoliană sunt principalele contribuitoare la această evoluție, cu 14,1 GW (de două ori mai mult decât în 2022) și, respectiv, 3,2 GW.

Potrivit proiecțiilor BNetzA, se așteaptă ca totalul capacității de producție de energie electrică să crească de la 235 GW în 2022 la 627 GW în 2037 (+6% an), cu până la 576 GW de surse regenerabile (+9,3% an).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *