Noi directori la PPC România, fosta Enel

Ionuț Dună, Director General PPC Energie și PPC Energie Muntenia și Adrian Dugulan, Director General al PPC Renewables România, se alătură echipei de management a grupului de companii PPC în România, arată un comunicat de presă al companiei.

Ionuț Dună are o experiență solidă în sectoarele de telecomunicații, banking, IT&C și energie. Ionuț a deținut funcții cheie în cadrul Enel România, activând în companie de peste 6 ani. Responsabilitățile sale au inclus conducerea diviziei de vânzări indirecte, precum și poziția de Manager de Marketing și Tarifare, contribuind la inițiativele strategice ale companiei în domeniul furnizării de energie electrică și gaze naturale.

Adrian Dugulan este un profesionist cu îndelungată experiență locală și internațională în domeniul energiei regenerabile, care s-a alăturat Enel Green Power România în anul 2011. În perioada octombrie 2014-octombrie 2023 a activat în cadrul Enel Green Power la nivel international, fiind Project Developer în Chile, Head of Business Development Hydro în Italia și Head of Business Development al grupului Enel pentru Columbia. A revenit în România în octombrie 2023.

Marius Chiriac, cel care a condus companiile de furnizare de energie electrică și gaze naturale, precum și divizia de servicii energetice avansate, se va dedica în perioada următoare unor proiecte personale, în timp ce Florin Gheorghiu, care a condus anterior activitatea de energie regenerabilă a preluat o altă poziție în cadrul companiei, mai arată comunicatul.

Public Power Corporation S.A. (PPC) este principala companie de utilități din Europa de Sud-Est, activând în producerea, distribuția și furnizarea de energie electrică, precum și vânzarea de produse și servicii avansate de energie în Grecia, România și Macedonia de Nord. PPC are o capacitate instalată totală de 10,7 GW, formată din centrale termice, hidro și de energie regenerabilă, cu o producție anuală de peste 20 TWh. În segmentul de distribuție, valoarea totală a activelor reglementate ale companiei ajunge la aproximativ 4,3 miliarde de euro. Grupul PPC este principalul furnizor de energie electrică în Grecia și România, deservind un total de 8,7 milioane de clienți, furnizându-le peste 35 TWh de energie electrică, precum și o gamă largă de produse și Servicii energetice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *