Nicușor Dan: Primăria Capitalei nu a avut bani să plătească factura pe aprilie către Termoenergetica. O să corectăm în lunile mai şi iunie

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat joi că în luna aprilie nu a fost plătită factura curentă la Termoenergetica, dar că situaţia va fi remediată în lunile mai şi iunie.

Nicuşor Dan a explicat situaţia prin faptul că, în 2023, Primăria Capitalei primea lunar 500 de milioane de lei din taxele şi impozitele bucureştenilor, dar că în primele patru luni ale acestui an sumele au fost mai mici.

„S-au întâmplat nişte lucruri în bugetul pe care noi l-am primit de la stat. Am avut 6 miliarde de lei anul trecut din impozitele şi taxele bucureştenilor; 6 miliarde înseamnă 500 de milioane de lei pe lună. În anul 2024 am avut: 580 de milioane, 390 de milioane, 340 de milioane şi 340 de milioane în cele patru luni. Asta a făcut ca în luna aprilie – atunci este scadenţa datoriilor care au fost contractate de-a lungul anului – s-a întâmplat ca luna aprilie să nu putem să plătim factura curentă la Termoenergetica şi de asta suma aceasta s-a mărit. O să corectăm în lunile mai şi iunie”, a arătat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă, relatează Agerpres.

El a menţionat că avaria produsă marţi seara, la Magistrala Uranus, a fost remediată.

Totodată, primarul general a explicat că, în condiţiile unei presiuni mai mari, conducta veche de 60 de ani a cedat.

„Acea avarie s-a remediat. Era vorba de o conductă veche de 60 de ani care era la ieşirea din CET. A fost o presiune – pentru că ştiţi că acum funcţionăm cu două CET-uri din patru – şi atunci, pentru ca apa caldă să ajungă în toate zonele din Bucureşti, presiunea este mai mare decât în perioada de iarnă. S-a întâmplat această avarie, s-a remediat între timp”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *