Nicușor Dan despre termoficarea Bucureștiului: Iarna viitoare va fi mult mai bine

Nicuşor Dan afirmă că iarna viitoare „va fi mult mai bine” decât iarna aceasta pentru bucureştenii ale căror locuinţe sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare . El susţine că planurile prevăd reabilitarea a 53 de kilometri din reţeaua de termoficare în acest an, urmând ca din 2022 să fie deschise „marile şantiere” pentru reabilitarea acesteia, potrivit agenției News.ro

”În termoficare, ce faci azi se va simţi peste doi sau trei ani. Din păcate, noi am venit în administraţia asta fără proiecte majore şi fără bani şi fără nimic început”, afirmă Nicuşor Dan, referindu-se la demersurile administraţiei precedente în ceea ce priveşte sistemul de termoficare.

El promite că iarna viitoare, pentru bucureştenii racordaţi la sistemul de termoficare, „va fi mult mai bine decât iarna asta”.

„Iarna viitoare nu va fi perfect, dar va fi mult mai bine decât iarna asta”, afirmă edilul la emisiunea Insider Politic, difuzată de Prima TV.

El a explicat că pentru sezonul rece viitor vor fi reabilitaţi kilometri de conductă şi va fi pusă în funcţiune o centrală provizorie pentru zona de est a oraşului.

„În 2021 vrem să facem 53 de kilometri. Am deschis deja un şantier pentru 13 kilometri, acesta putem să-l facem cu compania Energetica (…), compania Primăriei,  şi celelalte patru loturi de câte aproximativ  10 kilometri le scoatem în licitaţie, undeva până în mai să atribuim şi, din mai până în toană să se realizeze”, explică edilul.

El susţine că în momentul de faţă există fonduri, iar în 2022 vor fi deschise „marile şantiere” pentru reabilitarea a 200 de kilometri din cei o mie, cât are reţeaua de termoficare.

Întrebat de ce crede că în mandatul  fostului primar Gabriela Firea nu s-au reabilitat mai mulţi kilometri din reţeaua de termoficare a Bucureştiului, primarul general în funcţie a răspuns: ”Pur şi simplu, nu a existat ştiinţa”.

„A fost o administraţie care a venit nepregătită pentru mandatul pe care urma să-l ia. Ca să ajungi să reabilitezi kilometri de conductă trebuie să scrii proiect cu care să iei bani, după aia să scrii proiectul tehnic şi abia după aceea să te duci în şantier. Şi, cumva nu a existat competenţa asta administrativă”, a subliniat edilu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *