Nicuşor Dan, despre fuziunea ELCEN-Termoenergetica: Există mai multe dificultăţi tehnice. Nu e nevoie de hotărâre CGMB

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, miercuri, că nu este nevoie de o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru realizarea fuziunii ELCEN cu Termoenegetica, menţionând că există dificultăţi tehnice.

„Nu e nevoie de hotărâre de Consiliu pentru chestiunea aceasta. Există o intenţie pe care municipiul şi-a exprimat-o prin primarul municipiului în anul 2021. Există o hotărâre de Consiliu anterioară, din 2017 sau 2018. Totul este să ajungem la discuţia tehnică în baza căreia fuziunea să se realizeze şi, aşa cum v-am mai spus, există dificultăţi tehnice. Există acea creanţă pe care ELCEN o are. Există mai multe dificultăţi tehnice”, a explicat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

El a fost întrebat despre solicitarea ministrului Energiei, Sebastian Burduja, de a introduce pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti aprobarea de principiu a fuziunii ELCEN – Termoenergetica.

Edilul general a afirmat că nu va exista un proiect de hotărâre a CGMB pentru această fuziune, având în vedere că există intenţia de ambele părţi.

„Nu va fi un proiect de hotărâre în şedinţa CGMB de mâine, dar el nu este necesar, pentru că există intenţia de ambele părţi, atât din partea statului român, care este reprezentat de Guvernul României şi Ministerul Energiei, prin memorandumul pe care l-au făcut, şi a municipiului Bucureşti, printr-o hotărâre de Consiliu şi printr-o reafirmare a intenţiei de către primarul municipiului la începutul anului 2021”, a completat Nicuşor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *