Nicușor Dan anunță debutul reabilitării termoficării din București, cu 40 km de conductă licitați. De fapt sunt doar 20, ies 40 doar adunând conductele de tur cu cele de retur

Primăria Capitalei a lansat la licitație lucrările de reabilitare a 40 km de rețea magistrală de termoficare din București, anunță primarul Nicușor Dan. De fapt este vorba despre jumătate, așa cum scrie și în anunț

„E vorba despre 40 de kilometri de rețea, cu o valoare totală estimată a lucrărilor de 150 de milioane de lei + TVA, bani din fondurile Primăriei, care se adaugă altor 13 kilometri pe care i-am început în februarie cu Energetica, compania Primăriei. Lucrările sunt împărțite în patru obiective de investiție. Așteptăm depunerea ofertelor până la termenul limită de 7 iunie 2021.

Această licitație e urmarea discuției pe care am avut-o în luna februarie cu firmele de construcție din domeniu, în care Primăria Capitalei a explicat prioritățile pe care le are în privința modernizării rețelelor termice din București. Așa cum am spus, îmbunătățirea sistemului de termoficare rămâne prioritatea numărul 1 pentru București, iar cu această investiție vom ameliora problemele legate de furnizarea căldurii și apei calde”, a scris pe pagina sa de facebook  Nicușor Dan.

Într-adevăr, în sistemul electronic de achiziții publice apare un anunț de participare lansat de Primărie, cu data limită de depunere a ofertelor. Este vorba despre “Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului Bucureşti (patru obiective însumând o lungime de traseu de 19,861 km)”- 3 Loturi”. Într-adevăr, valoarea estimată a lucrărilor este de 150 de milioane de lei, așa cum spune Nicușor Dan, deci este vorba exact despre proiectul de reabilitare anunțat de el.

Problema este că vorbim despre 20 km de rețea de termoficare, așa cum scrie în anunț  și, cum Nicușor Dan a scris că este vorba despre 40 km, probabil a dublat numărul de km de rețea, adunând conductele de tur cu cele de retur.

Iată ce porțiuni de rețea vor fi reabilitate, potrivit anunțului:

LOT 1 „ Obiectiv 1, Magistrala I Sud, tronson CM 11`-CP3-CV5/4- 5,958 km”

LOT 2 „Obiectiv 3, Magistrala II Sud, tronson CM 43 – CO 2 – 4,477 km. + Obiectiv 4, Magistrala II-III Grozavești, tronson C 15/20 – CS 12 – 5,526 km”

LOT 3 „Obiectiv 5, Magistrala Progresu Berceni, tronson CB 4 – CO5 – 3,9 Km”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *