Nicușor Dan a fost la Elcen, ar fi primul primar al Bucureștiului care a făcut asta în ultimii 15 ani

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, a fost să discute cu reprezentanții Elcen, furnizorul de apă caldă și căldură al Bucureștiului controlat de Guvern, la care Primăria este datoare

Iată ce a scris Nicușor Dan pe Facebook:

“M-am întâlnit azi cu Claudiu Crețu, administratorul special al ELCEN, unul dintre specialiștii sistemului de termoficare al Capitalei. Am vrut să văd concret cum s-a lucrat în ultimii ani de zile în domeniul termoficării și m-am convins din nou că sistemul de termoficare din București e într-o situație foarte dificilă.

E important de aceea să punem împreună, cât mai repede, cele mai bune idei și soluții pentru rezolvarea problemelor de sistem, dar și a urgențelor privind apa caldă și căldura. E un proces greu și nu trebuie să pierdem timpul, ci să venim cu soluții”

Potrivit unor surse apropiate discuției Nicușor Dan a spus că se vor găsi soluții pentru ca Termoenergetica să plătească datoriile restante către Elcen, în valoare cumulată de circa 380 de milioane de lei (inclusiv ultima factură curentă)

Este pentru prima dată când un primar general al Capitalei vine în sediul Elcen, potrivit oamenilor cu care am discutat, cel puțin din ce își aduc ei aminte din mandatele ultimilor primari: Firea, Oprescu și Videanu. Videanu a fost ales primar al Bucureștiului în 2005.

Electrocentrale București este, cu cele patru CET-uri pe care le deține, de departe cel mai mare furnizor de energie termică pentru Termoenergetica, moștenitoarea fostei RADET.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *