mn

Niculae Havrileț, numit recent secretar de stat pe Energie, a renunțat la funcția de administrator al Electrica

Niculae Havrileț, numit recent secretar de stat, a renunțat la funcția de administrator la Electrica. El a declarat că legea îl obliga să ia această decizie

“Societatea Energetică Electrica SA informează că, în data de 10 decembrie 2019, domnul Niculae Havrileț a renunțat la funcția de membru al Consiliului de Administrație al companiei pe care o detinea din februarie 2019, ca urmare a desemnării sale în funcția de Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Începând cu data de 10 decembrie 2019, domnul Niculae Havrileț a renunțat la drepturile de care beneficiază în calitate de administrator, în baza contractului de mandat, și nu va mai exercita niciun act de administrare a Societății”, arată Electrica, într-un comunicat de presă.

„Îi mulțumesc domnului Niculae Havrileț, un profesionist cu o experiență impresionantă, pentru activitatea desfășurată în beneficiul Electrica, în calitate de membru al Consiliului de Administrație. În numele tuturor colegilor, îi urez succes în activitățile viitoare”, a declarat, în comunicat, Valentin Radu, președinte al Consiliului de Administrație al Electrica.

Havrileț a declarat presei, cu o zi înainte, că numirea sa în poziția de secretar de stat îl obligă să renunțe la funcțiile de membru în Consiliile de Administrație, potrivit Codului Administrativ. El este membru și în CA Romgaz, dar statul schimbă oricum componența CA Romgaz, după schimbarea puterii politice. O AGA în acest sens a fost convocată pentru 23 decembrie.

Niculae Havrileţ are peste 35 de ani de experiență în domeniul energiei electrice și al gazelor naturale, dintre care 20 de ani în poziții de conducere.

Absolvent al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Facultatea de Mecanică – Utilaj Tehnologic, Niculae Havrileț are o bogată experiență în administrația publică centrală. În perioada iunie 2012 – octombrie 2017, a ocupat poziția de Președinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), perioadă în care a fost și membru în Consiliul Autorităților de Reglementare din cadrul Agenției pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din domeniul Energiei (ACER), precum și membru al Adunării Generale a Consiliului Reglementatorilor Europeni în domeniul Energiei (CEER).

În intervalul 2002 – 2012, a ocupat funcția de Secretar general al Asociației Naționale Profesionale din sectorul gazelor naturale, iar în perioada 2001 – 2012 a fost Director general al companiei de proiectare în domeniul gazelor naturale SC Gascop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *