Niculae Havrileţ a fost numit secretar de stat în Ministerul Economiei şi Energiei

Niculae Havrileţ este din data de 6 decembrie secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, potrivit deciziei premierului Ludovic Orban, publicată deja în Monitorul Oficial vneri.

Numirea este valabilă de la data publicării deciziei, adică 6 decembrie, potrivit actului publicat în Monitor.

Fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, fost consilier al fostului ministru ALDE al Energiei, Anton Anton, lui Havrileţ i s-a propus încă din noiembrie să fie secretar de stat în noul Minister, şi să coordoneze partea de energie. Decizia nu a fost însă oficializată decât acum.

În momentul în care a fost anunţată numirea, Havrileţ era consilier al ministrului Economiei şi Energiei, Virgil Popescu, şi administrator la Romgaz şi Electrica.

Odată cu numirea lui Havrileţ, se va ocupa cineva în sfârşit şi de energie, la nivel de secretar de stat în noul minister, în condiţiile în care, după demiterea lui Doru Vişan, acest post a rămas neocupat.

Cel mai probabil, odată cu absorbţia Ministerului Energiei de către noul MEEMA, condus de Virgil Popescu, Energia va funcţiona sub forma unui Departament special în cadrul Ministerului, condus de Havrileţ.

 

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *