nextE anunță cel mai mare PPA pentru energie verde din România. Energia va veni de la o viitoare centrală agrivoltaică de 43 MW

nextE, companie de energie regenerabilă care funcționează în regim de Producător Independent de Energie (IPP) , anunță continuarea dezvoltării pieței C&I solar (Comercial & Industrial consumers) din România prin semnarea unui nou contract Corporate PPA (Power Purchase Agreement) între un consumator și un producător de energie regenerabilă.

În baza acestui contract, nextE va livra pe termen lung clientului său energie verde dintr-o centrală fotovoltaică de 42,9 MW / 51,48 MWp, acesta fiind cel mai mare proiect de tip C&I solar on-site din România și unul dintre cele mai importante din regiune.

Astfel, nextE va investi aproximativ 35 milioane EURO pentru proiectarea și implementarea centralei fotovoltaice compusă din 78.000 de panouri fotovoltaice și 130 de invertoare, precum și o stație proprie de 110/20kV.  Centrala va fi dezvoltată pe o suprafață de 50 de hectare în regim agri PV care permite continuarea pe amplasamentul centralei a activității de pășunat, reducând astfel impactul asupra comunității și activităților locale.

Acesta este cel mai recent proiect nextE din planul de dezvoltare ce presupune realizarea a 500 MWp până în 2027 în proiecte fotovoltaice prin care energia va fi livrată direct marilor consumatori comerciali și industriali din România.

Octavian Ciucă, Co-Founder & Co-CEO al nextE (FOTO) a declarat: “Semnarea parteneriatului dintre nextE și clientul nostru reprezintă un eveniment de referință pentru industria fotovoltaică și piața C&I din România: marcăm un parteneriat și o investiție cu impact imediat asupra sustenabilității în România, prin care nextE va realiza cel mai mare proiect C&I din România și printre cele mai mari din Europa.

Alături de echipa clientului nostru, vom livra un proiect revoluționar pentru ce înseamnă furnizare de energie electrică în România și care reflectă esența filozofiei nextE Energy as a Service – energie verde produsă acolo unde este consumată, fără impact asupra rețelelor de transport și distribuție, garantând consumatorului final securitatea alimentării și prețului. Continuăm investițiile în mai multe proiecte aflate în diferite etape de implementare, însumând aproximativ 160 MWp, ținta noastră fiind de a atinge o capacitate de 500 MWp până la sfârșitul anului 2027.

Ne vom adresa în continuare consumatorilor de energie electrică din România cu oferte și produse care să asigure sustenabilitatea activității lor. Este cât se poate de evident că viitorul impune găsirea unor soluții tehnice și contractuale inovatoare ce răspund atât țintelor de protecție a mediului, cât și celor de competitivitate economică”.

nextE este o companie care oferă acces la energie regenerabilă produsă în capacități de generare din sursă solară fotovoltaică cu zero cost investiție, fără riscuri de performanță și riscuri operaţionale, on-site și off-site, cu structuri contractuale de până la 25 de ani. Opțiunea de implementare EaaS (Energy as a Service) presupune producția energiei electrice într-o centrală fotovoltaică construită, finanțată, deținută și utilizată de către nextE în locațiile de consum ale clientului sau în locații externe față de locaţiile de consum ale clientului.

Producția de energie electrică generată este livrată către clientul final asigurând companiilor următoarele beneficii: independență energetică, stabilitate pe termen lung, reducerea costului cu energia electrică și scăderea amprentei de CO2.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *