Nemţii de la Oltchim fac hidrocentrale în Bulgaria

PCC DEG Renewables a primit recent autorizație de construcție pentru centrala hidroelectrică de capacitate mică “Eliseina”, potrivit unui comunicat al companiei.

Noua centrală va fi amplasată pe râul Iskar, la aproximativ 50 de km nord de capitalaSofia. Lucrările de construcție la hidrocentrala Eliseina vor începe anul acesta și vor dura aproximativ 18 luni.

PCC SE intenționează să construiască de asemenea o a doua hidrocentrală de capacitate mică înBulgaria.  Cu o putere de 6,3 MW, cele două hidrocentrale vor reduce emisiile de CO2 cu 29 000 tone metrice pe an.

Prin intermediul PCC DEG Renewables GmbH, un joint-venture cu Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft mbH, PCC SE dezvoltă o serie de proiecte regionale în domeniul energiilor regenerabile – energie eoliană și hidroelectrică – în sud-estul Europei, în Bulgaria, Bosnia-Herţegovina şi Macedonia. Investiția totală se ridică la aproximativ 100 milioane de euro.  Proiectul din Macedonia este sprijinit de BERD printr-o finanțare pe termen lung.

PCC SE este prezent și pe piața din România, fiind principalul acționar minoritar la Oltchim. Compania germană și-a exprimat deschis, în mai multe rânduri, intenția de a participa la privatizarea Oltchim.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *