Muntmark, “regale eolienelor”, și-a mai deschis trei firme în Constanța

Emanuel Muntmark a mai fondat trei firme cu obiect de activitate în domeniul regenerabilelor, potrivt datelor din Monitorul Oficial.

Muntmark a fondat Smart Renewable Source SRL, Green Force Energy SRL și Top Green Power SRL. Toate au sediul în Constanța, au fost înființate în luna martie și au ca obiect de activitate producerea de energie electrică. Cel mai probabil, fiecare firmă se va ocupa de un proiect în regenerabil care va începe să fie dezvoltat pentru a fi ulterior vândut

Emanuel Muntmark este un personaj foarte cunoscut în piața de energie din România.

Stabilit acum în Monaco și cu cetățenie suedeză, el deține direct firma Monsson, cunoscut dezvoltator de parcuri eoliene și deținător de parcuri și, mai important, de numele său se leagă construcția marilor capacități de producție din regenerabil, demers început înainte de 2010.

Muntmark s-a ocupat de mai multe proiecte, pe care ulterior le-a vândut. Este cel mai mare dezvoltator de parcuri eoliene din România, fiind considerat responsabil,(estimare de acum acum zece ani) de construcția a circa 900 MW instalați în parcuri eolienne, în primul val al regenerabilelor. El a vândut, de exemplu, cehilor de la CEZ proiectul parcului eolian de 600 MW de la Fântânele-Cogealac din Dobrogea (cel mai mare din România și cel mai mare parc eolian de uscat din Europa). Și tot el a vândut proiectul parcului eolian al Petrom, compania petrolieră vânzând apoi parcul după mai mulți ani de operare. Și, la fel, tot el a vîndut firmei germane STEAG proiectul parcului eolian de la Crucea, cel care a ajuns apoi la Hidroelectrica.

Potrivit datelor de pe site-ul Monsson, compania are acum un portofoliu de 2.100 MW construiți în eolian și fotovoltaic. Este prezentă, atât cu proiecte de generare de energie, câ și cu instalații de desalinizare, în 14 state, în Europa, Asia, America de Nord și Noua Zeelandă.

Dincolo de afacerile Monsson, Muntmark dezvoltă multe proiecte în acest al doila val de expansiune în regenetabil și prin alte zeci de firme. Spre exemplu, este implicat în construcția unui parc fotovoltaic gigantic de la Arad, de 700 MW și 700 de millioane de euro, prin firma West Power Investments SRL.

La momentul redactării acestui text, Muntmark era acționar la 33 de companii înființate în România și administrator la 24 dintre ele, potrivit Termene.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *