Monsson Trading a dotat în 2023 Spitalul Județean Constanța cu sisteme și echipamente medicale în valoare de 770.000 euro

Furnizorul de energie Monsson Trading a alocat, în anul 2023, aproximativ 770.000 de euro pentru dotări la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Constanța, finanțând achiziția de sisteme și echipamente medicale de ultimă generație, precum și lucrări de renovare a unor secții medicale, arată un comunicat de presă al companiei.

“Unitatea de Primiri Urgențe și secțiile de Chirurgie Generală, Pediatrie, Cardiologie, Urologie, Dermatovenerologie, Ginecologie, dar și secția de Chirurgie Plastică au beneficiat direct de implicarea financiară a celor de la Monsson Trading și pot spune că datorită achizițiilor făcute și lucrărilor finanțate de ei, calitatea actului medical s-a îmbunătățit constant la noi în spital și în acest an,” a declarat Ionuț Cornel Ionescu, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța (SCJU Constanța).

”Pacienții din județele Constanța, Călărași, Ialomița și Tulcea sunt deserviți de medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța și aceștia au nevoie de ajutor și de investiții pentru a-și face treaba cu profesionalism. Încă din anul 2017 am decis să contribuim cât de mult putem la construcția unui sistem public de sănătate de înaltă calitate. Dreptul la sănătate trebuie să fie universal valabil, iar suferința – pe cât posibil – micșorată”, a spus, la rândul său, Andrei Muntmark, directorul general al Monsson Trading.

”Țin să mulțumesc personalului din spital pentru eforturile depuse zi de zi pentru a îngriji pacienții. Cred că o calitate bună a serviciilor medicale este posibilă doar dacă există susținere din toate părțile, atât de la medici și personalul medical, cât și de la mediul privat prin donații, precum și de la cetățeni prin prevenție și, bineînțeles, mai ales de la statul român”, a detaliat Andrei Muntmark.

Valoarea echipamentelor și a lucrărilor sponsorizate, în anul 2023, de Monsson Trading către SCJU Constanța, prin intermediul și cu ajutorul Fundației “Șanse Egale” și al Fundației “Mecena”, a ajuns la nivelul de aproximativ 770.000 euro.

În acest an, furnizorul de energie a achiziționat și/sau contractat mai multe sisteme și echipamente medicale al căror beneficiar direct este Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanța. Dintre acestea enumerăm: o masă de operație Kerna cu bol de colectare pentru Secția Urologie, un sistem de chirurgie laparoscopică pentru Secția Chirurgie Generală, un ecograf și tărgi pentru Unitatea de Primiri Urgențe (UPU). Monsson Trading a mai cumpărat și o canapea specială pentru consultații pentru Secția Dermatovenerologie, sonde ecograf pentru Pediatrie, un sistem de chirurgie laparoscopică și histeroscopie pentru Ginecologie, o nouă masă de operație și un aparat de radiologie cu braț C pentru Secția Cardiologie. De asemenea, furnizorul de energie s-a ocupat și de înlocuirea unei unități de aer condiționat la UPU, de finanțarea parțială a unor lucrări de renovare, de achiziționarea de uși metalice ignifuge și rampe de oxigen pentru Secția Chirurgie Plastică și de cumpărarea altor 20 de uși ignifuge pentru celelalte secții ale spitalului.

Monsson Trading este o societate parte a Grupului Monsson din Constanța, fiind fondată în anul 2009. Compania a avut în anul 2022 o cifră de afaceri de aproximativ 182 milioane de euro și are peste 40 salariați. Monsson Trading furnizează atât electricitate, cât și gaze naturale și este specializată în achiziția de energie verde, cumpărând electricitate de la mai mult de 50 de producători din surse regenerabile din România.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *