Monsson răscumpără de la PLC Monsson Operation, pe care o vânduse în 2018

Monsson, cel mai mare dezvoltator de proiecte regenerabile din România, a semnat cu compania italiană PLC un contract pentru preluarea a 100% din acțiunile Monsson Operation până la finalul lunii martie 2023, cât și a celorlalte companii vândute către aceștia în 2018, arată compania într-un comunicat.

“Suntem fericiți să ne informăm partenerii și clienții de faptul că Monsson Operation și centrul de pregătire RESS sunt iar membre a Monsson Grup și, astfel, Monsson va putea livra pe piața din România soluții la cheie pentru proiectele regenerabile” a spus Sebastian Enache, director al diviziei de Fuziuni și Achiziții.

Monsson Operation a fost vândut către PLC în anul 2018. După 5 ani, PLC și-a schimbat strategia și a dorit să iasă de pe piața din România. “Am văzut-o ca pe o oportunitate și astfel am preluat activitățile pentru a fi siguri de faptul că toți clienții noștrii vor avea parte de expertiza câștigată de angajați din această aventură”, a spus Sebastian.

“Obiectivul nostru principal este astăzi să construim proiecte regenerabile integrate, la cheie, care să conțină eoliene, parcuri fotovoltaice și capacitate de stocare, împreună să creeze numitele energy peakers, cele mai bune și eficiente soluții pentru realitatea pieței de energie din România”, arată comunicatul

Monsson s-a concentrat pe energie regenerabilă și apă din 2004, devenind un jucător major cu proiecte de peste 7000 MW în pipeline. Compania are în portofoliu peste 2.000 MW deja construiti (1.100 MW eolian și 1.000 MW fotovoltaic), dintre care cea mai importantă realizare este cel mai mare parc eolian onshore de 600 MW din lume, cu excepția SUA, și acum cel mai mare parc fotovoltaic din Europa.

PLC este una din primele companii înființate în Italia pentru operarea surselor regenerabile de energie și are și activități de proiectare și execuție instalații electrice de medie și înalta tensiune.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *